hjfonden
  • Bilshow
  • Flygshow
  • Swapmeet
  • Familjefest

Utställningsansvarig:

Swapmeet:

+46 768 963299

+46 768 963295

ansvarig@wheelsandwings.se

swap@wheelsandwings.se

Hjärnfonden

Vi har under de senaste åren valt att skänka en del av vår vinst till olika ändamål. I år kommer vi att skänka pengar till hjärnfonden.

 

Ni vet väl om att NI är

med och avgör summan

Hjärnfonden får inga statliga bidrag utan verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och organisationer. Allt stöd som delas ut till forskare och forskargrupper är insamlade medel.

 

Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att få en hjärnsjukdom – stroke, Alzheimers sjukdom, epilepsi, migrän, depression, beroende eller anorexi för att ge några vanliga exempel. Om man listar de vanligaste anledningarna till förlorade friska år är 8 av 10 hjärnsjukdomar. Antalet demenssjuka ökar dessutom dramatiskt – en kvarts miljon svenskar förutspås vara drabbade år 2050.

 

Många tror kanske att hjärnsjukdomar mest drabbar äldre. Men faktum är att var tionde barn som föds i Sverige har någon form av hjärndiagnos. I varje skolklass finns barn som lider av autism, ADHD eller dyslexi. Och andelen 16–24-åringar som uppger sig besväras av psykiska besvär och depression har tredubblats på tjugo år.

Wheels&Wings skänker:

  • Lika mycket pengar vi får in i pant!

Därför är det viktigt att du lägger din pantburk på rätt ställe!

  • För varje #wwhjärna skänker vi 10kr, så fota dig vid våra fotoplank och lägg ut på instgram.