Om oss

Som arrangör av Wheels&Wings står är den ideella föreningen Warbergs Automobile Club ”WAC”.

Arrangör

WAC bildades i Varberg 1979 och har sedan dess anordnat bilträffar i olika storlekar.

WAC har i dagsläget 56 medlemmar som alla arbetar ideellt innan under och efter Wheels&Wings.

För att ro i land ett evenemang som detta hyrs det in funktionärer från andra föreningar i närheten. 2018 hyrde WAC in nästan 250 st funktionärer från:

 • Falkenbergs Yannkee Club
 • River Red Hillbillys, Älvsered
 • Brottarklubben Falkenberg
 • Frivilliga Motorcykelkåren, Varberg
 • Varbergs Motorcykel Club
 • Falkenbergs Hokeyklubb
 • Varbergs Hockeyklubb
 • Old Cruisers, Halmstad
 • Blodörn MC

 

Utöver dessa föreningar är det Falkenbergs motorklubb som sköter allt med mat och servering.

w.a.c. warberg

Vi stödjer

Under våren förlorade vi en kär och trogen styrelsemedlem. Med anledning av det har vi i år valt att skänka pengar till Hjärt- och Lungfonden.

hjartolungfonden

Tidigare donationer

2023 - Musikhjälpen

2022 - Suicide Zero 21170kr

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden. De gör allt för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap. Det gör dem till exempel genom att utbilda allmänheten och media om suicidprevention, påverka beslutsfattare och stödja forskning om självmord.

Varje självmord är ett för mycket.

Wheels&Wings skänker:

 • Lika mycket pengar som Citygruppen samlar in och pantar för!
  Därför är det viktigt att du lägger din pantburk på rätt ställe!
 • För varje # vi får på instagram skänker vi 10kr, så fota dig vid våra fotoplank och lägg ut på instgram.
suicide zero
citygruppen

2021 - Musikhjälpen

2020 - Musikhjälpen

2019 - Missing people, Musikhjälpen, Mercy Ships

Vi har under de senaste åren valt att skänka en del av vår vinst till olika ändamål 2019 Valde vi att skänka pengar till Missing People.

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.
donation till missing people
missing people diplom

2018 - Varberg för liv, Musikhjälpen

Vi har under de senaste åren valt att skänka en del av vår vinst till olika ändamål. 2018 Valde vi att skänka pengar till Varberg För Liv

För barnens skull!

Varberg För Liv är en förening som på helt ideell basis kämpar för att stötta cancerdrabbade barn och deras familjer. Detta gör vi på olika sett genom våra egna ändamål som Tuvas Dag och Rosa tomtarna. Vi stöttar även de familjer som väljer att bo på Almers hus i Varberg.

Genom olika utbyten med våra kompisar, (företagen/föreningar) så kan vi tillsammans bidra så att familjerna får lite underlättning i vardagen. Dessutom bidrar många privatpersoner genom att vara stödkompis samt delta på våra olika arrangemang.

Tillsammans stöttar vi cancerdrabbade barn och deras familjer!

varberg för liv
tuvas dag

2017 - Hjärnfonden, Musikhjälpen

2017 skänkte vi pengar till hjärnfonden. 20.000kr blev det!

För barnens skull!

Hjärnfonden får inga statliga bidrag utan verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och organisationer. Allt stöd som delas ut till forskare och forskargrupper är insamlade medel.

Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att få en hjärnsjukdom – stroke, Alzheimers sjukdom, epilepsi, migrän, depression, beroende eller anorexi för att ge några vanliga exempel. Om man listar de vanligaste anledningarna till förlorade friska år är 8 av 10 hjärnsjukdomar. Antalet demenssjuka ökar dessutom dramatiskt – en kvarts miljon svenskar förutspås vara drabbade år 2050.

Många tror kanske att hjärnsjukdomar mest drabbar äldre. Men faktum är att var tionde barn som föds i Sverige har någon form av hjärndiagnos. I varje skolklass finns barn som lider av autism, ADHD eller dyslexi. Och andelen 16–24-åringar som uppger sig besväras av psykiska besvär och depression har tredubblats på tjugo år.

donation till hjärnfonden
Hjärna diagnoser
hjärnfonden 2017

2016 - CaPrin, prostatacancer

2015 - Sjöräddningen

2014 - Friends